Sedam načina da poboljšate svoj IQ


Tvoj kvocijent inteligencije (IQ) je mjera vaše mentalne agilnosti i razumijevanja brzine. Prosječni IQ za 32-godišnjaka je 100, i dok stručnjaci vjeruju da je povećanje od 3% deset godina, možete brzo pratiti tvoje sada. Mi smo konzultirali vodeći psiholozi pružiti sedam jednostavnih koraka kako bi poboljšala svoj IQ od ne-da-se-njuškala-u 17 točaka tijekom samo tjedan dana, a koji će vam pomoći riješiti bilo koji problem život može baciti na vas.
Ponedjeljak: Igrajte igre
Inteligencija tekućine je glavni dio svakog IQ testa, a odnosi se na vaše radne memorije. Dr. Susanne Jäggi na Sveučilištu u Michiganu koristi dual N-nazad igre, u kojoj igrač je pitao zapamtiti slijed geometrijskih oblika i zvukova, kako bi poboljšao taj faktor. Njezina istraživanja otkrila 25 minuta svaki dan će podići svoj IQ od impresivnih 4 boda.
Kako to učiniti Pokušajte zagonetke na dual-n-back.com/nback.html
Potrebno je 25 minuta
Možete dobiti 4 boda više
iqbraintraining.wordpress.com
Utorak: uzeti dodatke
Ingesting 5g kreatina dnevno može dobiti svoj IQ slagati s ne manje od 15 bodova više od šest tjedana. Istraživači dali dobrovoljcima ovu dozu, testiranje svoju sposobnost uočiti nedostajuće stavke u rastera. "Kreatin je dao značajan poticaj moći mozga", kaže voditelj studije Caroline Rae. Ona podiže razinu energije dostupne za izračunavanje u vašem mozgu.
Kako to učiniti ga kupiti od healthrack.co.uk (£ 4 po 1,000mg)
To traje 1 minutu
Možete dobiti dva boda više
Srijeda: biti socijalna igra
Kada je riječ o poboljšanju vašeg mozga, Scrabble je tvoj prijatelj. "Aktivnosti koje uključuju raznolik raspon vještina plus socijalne interakcije, izvrsni opcije, ako ste s ciljem kako bi se poboljšala svoj IQ," kaže Mensa je konzultant psiholog Maria Leitner. Možete dobiti sve interakcije igrajući Scrabble aplikaciju i igrati glavu na glavu s prijateljem svaki dan preko WiFi.
Kako to učiniti Posjetite apple.com/uk/itunes (59p)
Potrebno je 50 minuta
Možete dobiti +1 IQ bod
Četvrtak: Eksplozija neki negativci
Nedavno istraživanje na Sveučilištu Rochester, SAD-a, potvrdio je vezu između prvog lica video igara i poboljšane vizualne svijesti u "stvarnom" svijetu - ključnu blok za IQ. Kad ima svoj IQ testiran, sposobnost da se u vizualnim točno na brzinu je neprocjenjiva, objašnjava klinički psiholog dr Anita Abrams. Da, Call of Duty 4 je dobro za vas.
Kako to učiniti Call of Duty: Black Ops (Xbox, £ 31,99 od amazon.co.uk)
Potrebno je 60 minuta
Možete dobiti dva boda više
Petak: povucite na svojim trenerima
Kap one utege i udario ergometar, ako želite biti pametniji. Švedska studija pokazala kardiovaskularni fitnes može povećati svoju verbalnu inteligenciju za 50%. "Povećani kardiovaskularni fitnes je povezana s boljim kognitivnim rezultatima", kaže Maria Åberg, koji je vodio studiju. "Nasuprot tome, mišićna snaga bila samo slabo povezana s inteligencijom."
Kako shvaćam neke teške kardio rutine ovdje.
Potrebno je 20 minuta
Možete dobiti pet IQ bodova
Subota: napraviti praksi testovi
Retaking IQ testovi zapravo može povećati svoj rezultat za čak dva boda. "Praksa učinak" je dokazano tehnika koja oružjem vas s vještinama shvatiti sljedeći test. "Ako interval je vrlo kratko - na primjer, nekoliko sati - onda ispitanici vjerojatno podsjetiti na strategije koje dokazuju najuspješniji", kaže psihologinja prof obrazovne Alan S. Kaufman.
Kako to učiniti Posjetite mensa.org/workout
Potrebno je 30 minuta
Možete dobiti dva boda više
Nedjelja: ići vegetarijanac
Mesojeda izgledaju daleko sada. "Brojne studije su povezale veći IQ sa vegetarijanske prehrane", kaže Leitner. "Oba načina života i prehrambenih izbor vegetarijanaca su povezane s jakim intelektualnom funkcioniranju i sporije kognitivnog propadanja." Učvršćivanje vaša dijeta je sada mogao vratiti 10 godina svog IQ dobi. A to znači da više Scrabble pobjeđuje previše.
Kako to učiniti za recept ideje, idite na vegweb.com
Potrebno je 10 minuta
Možete dobiti +1 IQ bod
Ukupno 7 dana IQ dobitak: 17 bodova
Izvor: http://www.menshealth.co.uk